Skip to the content

Grill

Hold dig på afstand af den sorte røg

Når de voksne tænder op i grillen, kommer der sort røg. Det er ikke sundt at indånde, så sørg for at holde dig lidt på afstand af røgen. 

En grill bliver meget varm, når kullene gløder. Hvis grillmesteren ikke holder ordentligt øje med maden, kan kødet hurtigt blive sort og branket.

Den sorte overflade på kødet indeholder nogle kemiske stoffer, der ikke er sunde at spise. 

Køb FSC-certificerede grillkul

Grillkul er lavet af træ, som man har tørret ved at varme det op i et rum uden luft. Derfor er grillkul helt sorte og vejer ikke ret meget.

Grillkul kommer ofte fra tropiske lande, hvor der er mangel på træ, og derfor kan det have betydning for skovene i troperne, hvor grillkullet stammer fra.

Køb FSC-certificerede grillkul. 

Gode råd

  • Skær det sorte væk fra kødet, hvis det er brændt lidt på.