Skip to the content

Om Kemien i din hverdag

Bliv klogere på kemiske stoffer fra din hverdag

Her på websitet kan alle interesserede læse om kemiske stoffer i hjemmet og deres indflydelse på mennesker og naturen. 

Kemienidinhverdag.dk er delt op i 6 steder, der kan være i et hjem, nemlig værelse, badeværelse, køkken, spisestue, bryggers og have.

Derudover har vi samlet uddybende tekster til forskellige begreber og kemiske stoffer i vores leksikon, ligesom du kan finde opgaver inklusive elevark, som dine elever kan give sig i kast med.

Websitet er lavet som et undervisningsmateriale, men du kan sagtens bruge websitet i andre sammenhænge.

Kemien i din hverdag er blevet til i samarbejde mellem Coop Skolekontakten, Grønt Flag Grøn Skole og Det Økologiske Råd. Teksterne er skrevet af Lone Skafte Jespersen og Helle Houkjær. Grafisk design: TinTank, Bente Svane Nielsen og Kirsten Duedal Vesterlund.

Til læreren

Du kan bestille gratis undervisningsmaterialer og/eller bruge websitet i undervisningen.

Websitet er baseret på elevbogen af samme navn. Både websitet og elevbogen kan bruges som undervisningsmateriale.

Formålet med undervisningsmaterialet er at gøre eleverne bevidste om, hvilke kemiske stoffer de støder på i deres dagligdag, og hvad disse stoffer kan gøre ved dem og den verden, vi lever i.

Både elevbogen og websitet er beregnet til skolebørn i 6. og 7. klasse i grundskolen.

På skolekontakten.dk kan du bestille elevbøger og en lærervejledning, som også kan bruges til websitet. Hent også alle elevark i en samlet fil.

Materialerne er gratis. Du betaler blot for porto og pakning.

 

Bestil elevbøger

 

Bestil lærervejledning

 

Hent alle elevark

 

Hvorfor udarbejder Coop skolematerialer?

Formålet med Coop Skolekontaktens undervisningsmaterialer er at gøre børn og unge mere bevidste om, at de er forbrugere, og at deres valg har konsekvenser både for dem selv og deres omgivelser.

Det gælder således også deres brug af kemiske stoffer.

Coop Skolekontakten er en del af Coops CSR-arbejde. Coop arbejder for et mere bæredygtigt og ansvarligt forbrug. Det gør vi både globalt, nationalt og i den lokale butik. En del af vores overskud går tilbage til samfundet gennem støtte til aktiviteter inden for sundhed, klima, miljø og etisk handel.