Skip to the content

Færdigretter og pålæg

Kemiske stoffer kan fremhæve smagen

For at få maden til at smage af mere, end den gør naturligt, kan man tilsætte kemiske stoffer for at fremhæve den oprindelige smag.

Disse kemiske stoffer hedder smagsforstærkere eller aromaforstærkere. Derimod er salt, sukker og fedt naturlige smagsforstærkere.

Det tredje krydderi (mononatriumglutamat) med E-nummeret 621 er en populær smagsforstærker, der er meget billigere end andet krydderi.

Nogle mennesker er allergiske over for det tredje krydderi

Det tredje krydderi findes i meget færdigkøbt mad, og nogle mennesker er allergiske over for det.

De kan få blussende rødme eller hovedpine, hvis de får for meget af det tredje krydderi.

Nogle kalder reaktionen for ”kinesisk restaurantsyge”, fordi meget asiatisk mad traditionelt er tilsat det tredje krydderi. 

Gode råd

  • Hvis du vil smage den rene smag af maden, skal du undgå aroma og smagsforstærkere. Smagsforstærkere har E-numrene E 620 til E 900.