Print side

Opdateringer til materialet

3. januar 2012: 1. hormonforstyrrende stof på kandidatlisten
Informationscenter for Miljø og Sundhed skriver på deres hjemmeside (www.forbrugerkemi.dk), at man nu har skrevet det først stof på kandidatlisen, som udlukkende er udvalgt på baggrund af dets hormonforstyrrende effekt. Kandidatlisten er en liste, over de stoffer som EU mener er særligt problematiske. Det hormomforstyrrende stof hedder 4-tert-octylphenol og bruges i blandt produktion af tøj, men findes også i vaske- og rengøringsmidler, maling og plejemidler til bilen. 

**********************************************************************

9. marts 2011: Fire parabener nu forbudt i komsmetik i Danmark
Især børn, som døjer med tør og eksemfyldt hud, bliver ofte smurt ind i creme. Men rigtig mange cremer indeholder parabener, som har en konserverende effekt, og de mistænkes for at være hormonforstyrrende. Derfor forbyder Danmark nu fire parabener i kosmetiske produkter til de små, skriver forbrugerkemi.dk.

Det er konserveringsmidlerne propyl-, butyl-, isopropyl- og isobutylparaben, og salte heraf, der ikke længere må anvendes i kosmetiske produkter til børn under tre år.

**********************************************************************
September 2010
De populære melblandinger til tærter, kager, boller og andet bagværk kom i september 2010 i søgelyset, fordi flere personer blev syge efter at have spist den slags blandinger. Stoffet Grasa 80 W er et fedtpulver som findes i mange melblandinger, og det er under mistanke for at give alvorlige allergiske reaktioner. Lad eleverne søge efter ’vana Grasa 80W’ på nettet og brug det som en aktuel sag, når I arbejder med allergi og/eller spisestuen.