Print side

Om forfatterne

Kemien i din hverdag er skrevet af forfatterne Helle Houkjær og Lone Skafte Jespersen. Du kan læse lidt mere uddybende om deres baggrund, forfatterskab og priser nedenfor.

 

Helle Houkjær

Helle Houkjær arbejder i det daglige som lærer på Krogårdskolen i Greve.

Helle Houkjær

Uddannelse
Helle er læreruddannet fra Frederiksberg Seminarium i 1988. Helle har linjefag i matematik, hjemkundskab og fysik/kemi. I 2004 blev Helle cand. pæd. i fysik/kemi på Danmarks Pædagogiske Universitet med speciale i ’Uformelle læringsmiljøer’. Helle er efteråret 2011 i gang med den afsluttende opgave på naturfagsvejlederuddannelsen på diplomniveau.

Forfatterskab
Helle er medforfatter på forskellige undervisningsmaterialer til naturfag fra 1. til 10. klasse, foruden 'Kemien i din hverdag' også en række astronomibøger, fx 'Vi bor i solsystemet' og webmateriale til bl.a VirtuelGalathea3. Derudover har Helle sammen med bl.a. Lone Skafte Jespersen skrevet naturfagsleksika fra Gyldendal: 'Ord i natur/teknik' og 'Gyldendals små opslagsbøger i fysik/kemi'.

Priser
Helle har modtaget forskellige undervisningspriser, hun har fx i samarbejde med Lone Skafte Jespersen fået en 1.plads ved DM i naturfag i 2008.

 

Lone Skafte Jespersen

Lone Skafte Jespersen arbejder i det daglige som lærer på Krogårdskolen i Greve.

Uddannelse
Lone Skafte JespersenLone er læreruddannet fra Frederiksberg Seminarium med linjefag i biologi og fysik/kemi i 1992 og har også linjefag i geografi fra KDAS i 2007. Lone er efteråret 2011 i gang med den afsluttende opgave på naturfagsvejlederuddannelsen på diplomniveau.

Forfatterskab
Lone er medforfatter på forskellige undervisningsmaterialer. Foruden ’Kemien i din hverdag’, fx også ’Hold på Varmen’ og webmateriale til bl.a. VirtuelGalatha3. Derudover har Lone sammen med bl.a. Helle Houkjær skrevet naturfagsleksika fra Gyldendal: 'Ord i natur/teknik' og 'Gyldendals små opsklagsbøger i fysik/kemi'.

Priser
Lone kom, sammen med Helle Houkjær, ind på en delt 2. plads ved DM i Naturfag 2007 (http://www.formidling.dk/sw19188.asp)og fik en førsteplads i 2008 (http://www.formidling.dk/sw26814.asp). Sammen med Line Matthiesen fik Lone igen en 1. plads i DM i naturfag i 2010(http://www.formidling.dk/sw15084.asp).